Prošli tjedan bio je posebno uzbudljiv u našoj školskoj blagovaonici! Obilježili smo Europski tjedan kuhinje, a tim povodom naše vrijedne kuharice pripremile su raznolika jela iz različitih europskih zemalja.
Svaki dan u tjednu bio je posvećen jednoj državi – tako su učenici i djelatnici naše matične i područne škole imali priliku kušati specijalitete Italije, Njemačke, Španjolske, Makedonije, a zatim i jela našeg Međimurja. Na jelovniku su se tako našli razni domaći specijaliteti, od tjestenina, kupusa i kobasica, graha do aromatičnih juha, a sve je bilo pripremljeno s puno truda i pažnje.
Ovakav pristup školskoj prehrani naišao je na veliko odobravanje i oduševljenje učenika, koji su s veseljem kušali jela i naučili ponešto o kulinarskim običajima drugih europskih kultura.
Zahvaljujemo našim kuharicama na kreativnosti i trudu, a učenicima na sudjelovanju i otvorenosti za nova gastronomska iskustva. Veselimo se novim sličnim prilikama!








