Školska marenda u matičnoj i područnoj školi
Školska marenda u matičnoj i područnoj školi organizirana je u obliku švedskog stola. Naše vrijedne tete kuharice svakodnevno za marendu poslužuju više vrsta salame (čajna, zimska, kuhana šunka, šunka u ovitku, pureća šunka, mortadela, buđola) i sira (gauda, dimljeni sir, edamer, podravec) te razne vrste peciva i kruha.
Svakoga dana nudi se i različiti izbor sirnih namaza, svježi sir, marmelada, med i čokoladni namazi.
Učenicima su na izbor žitarice (zobene, cornflakes, razne pahuljice) te jogurti, obični i voćni, obično i čokoladno mlijeko.
Poslužuje se i suho i svježe voće (banane, jabuke, naranče, kivi, kruške, šljive) te orašasti plodovi (bademi, lješnjaci, orasi).
Osim navedenog marljive kuharice svaki dan pripremaju i najmanje dvije vrste toplih marendi, primjerice njoke sa sirom, zapečenu tjestenina, torteline, tjesteninu s tunom, štrukle, kuhana jaja, kajganu, palentu, griz, ali i sezonske salate koje uključuju krastavce, rajčice, mrkvu, zelenu salatu, kukuruz i svježi kupus.
Od napitaka učenici mogu konzumirati čaj, cedevitu, voćni smoothie i vodu u neograničenim količinama.