preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran

Login

e-Škola

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta

       o2 top up online

UDŽBENICI

 

za novu školsku 2023. - 2024. godinu
 

KALENDAR RADA

 
JELOVNICI

RASPORED ZVONJENJA

STARIJI RAZREDI

ULAZAK: 7,50

1. SAT: 8,00 - 8,45

2. SAT: 8,50 - 9,35

3. SAT: 9,40 - 10,25

VELIKI ODMOR

ULAZAK: 10,45

4. SAT: 10,50 - 11,35

5. SAT: 11,40 - 12,25

6. SAT: 12,30 - 13,15

7. SAT: 13,20 - 14,05


MLAĐI RAZREDI

ULAZAK: 7,50

1. SAT: 8,00 - 8,45

2. SAT: 8,50 - 9,35

VELIKI ODMOR

ULAZAK: 9,55

3. SAT: 10,00 - 10,45

4. SAT: 10,50 - 11,35

5. SAT: 11,40 - 12,25

6. SAT: 12,30 - 13,15

VOZNI RED AUTOBUSA

LINIJA 32 i 32A

LINIJA 36

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju

Dana 1.12.2015. godine u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu održao se Integrirani nastavni dan pod nazivom Ekodan. Nastava se odvijala u obliku različitih radionica koje su se bavile temama prehrane.


yesSKRIVENE MASTI I SKRIVENE ŠEĆERI

Radionicu Skrivene masti i skriveni šećeri vodila je učiteljica Anđelka Zrakić-Potkonjak.U radionici su sudjelovali učenici 5. -ih i 6.-ih razreda. Bavili su se otkrivanjem šećera i masti u pojedinim namirnicama te izrađivali salate od orašastih plodova kao zamjenu za nezdrave obroke. Učenici su sudjelovali u radionici jer su htjeli saznati nešto više o važnosti zdrave prehrane i početi se zdravo hraniti. Učenicima je ta radionica bila vrlo zanimljiva i poučna.

yesRAZVRSTAVANJE I ZBRINJAVANJE KUHINJSKOG OTPADA

Udruga Žmergo i učiteljica Vladimira Valjak-Rosović vodili su radionicu Razvrstavanje i zbrinjavanje kuhinjskog otpada u kojoj su sudjelovali učenici 5. -ih i 6.-ih razreda. Razgovaralo se o kuhinjskom otpadu i očuvanju papira za reciklažu s namjerom da se učenicima ukaže na važnost razvrstavanja otpada. Nakon te radionice i izrade plakata učenici su se osjećali ispunjeno jer su naučili mnoge važne podatke koje će moći primijeniti i u svojim domovima.

yesKUHANJE U PJESMI I PRIČI

Radionicu Kuhanje u pjesmi i priči vodila je učiteljica Ingrid Baljak. Učenici 5.-ih razreda koji su u njoj sudjelovali čitali su raznovrsne literarne ostvaraje na temu kuhanja i analizirali recepte. Ova radionica dječja je srca ispunila kreativnošću i zabavom.

  

yesPRIPREMANJE JELA OD STAROGA KRUHA

Knjižničarka Sandra Salopek i učiteljica Nastja Srok vodile su radionicu Pripremanje jela od staroga kruha. Zajedno s učenicima 6.-ih razreda prikupile su recepte kojima se na domišljat način rješava problem starog kruha. Učiteljice i učenici pripremili su zdravu juhu od povrća, štrucu, popečke od blitve, pohani kruh i puding od malina. Nakon što su namirnice bile spremne za jelo, prigodno su u njima uživali. Učenici su naučili da se stari kruh ne smije bacati, već da ga se može ponovno iskoristiti za spremanje novih jela. Počastili su i ravnateljicu i ostale učitelje koji su bili očarani njihovim umijećima. Učenici su bili presretni što su imali priliku kuhati i dokazati svoje kulinarske vještine.

yesHRANIDBENA RADIONICA NJEMAČKOG JEZIKA

Hranidbenu radionicu njemačkog jezika predvodio je učitelj Goran Urh. Učenici 6.-ih razreda izrađivali su plakate o prehrambenoj piramidi pritom se služeći rječnikom njemačkog jezika. Naučili su kako se zdravo hraniti te kako smanjiti konzumiranje brze hrane u svojoj svakodnevnoj prehrani.

yesIZRADA PLAKATA 

Učenici 6.-ih i  7.-ih razreda s učiteljicom Sanjom Hlanudom izrađivali su plakate o starome kruhu. Istraživanjem, crtanjem i pisanjem učenici su na kreativan i opušten način otkrili nove spoznaje o starome kruhu.

  

yesSTARI RECEPTI (KRIŠKA POVIJESTI)

U radionici Stari recepti (Kriška povijesti), koju je vodila učiteljica Mirta Dvorny Golac, sudjelovale su učenice 7. a razreda. Recepte koje su usmenom predajom naučile njihove bake sakupile su i zapisale te izradile plakate kako bi istaknule vrijednost tradicionalnih recepata u kojima mi možemo uživati i danas.

yesTABLE MANNERS ACROSS CULTURES

Učenici 7.-ih razreda sudjelovali su u radionici Table Manners Across Cultures koju je vodila učiteljica Ivana Peršić. Učenici su raspravljali o kulturološkim razlikama u ponašanju za stolom. Prvo su se upoznali s temom, a zatim su izabrali različite zanimljive kulture kao što su Japan, Kina, SAD, Indija,  Francuska, Engleska. Napravili su plakate o tim zemljama kako bi temu približili drugim učenicima i podučili ih o kulturološkim razlikama u svijetu.

yesPREHRANA (VITAMINSKE BOMBE)

U radionici Prehrana (Vitaminske bombe) učenici 7.-ih razreda i voditeljica Branka Kinkela Stupac raspravljali su o pravilnoj prehrani i zdravoj kozmetici. Učenici su napravili frape i voćnu salatu te kroz zabavu i izrađivanjem plakata naučili mnogo o važnosti zdrave prehrane.

yesHRANA U MEDIJIMA

Učenici 8.-ih razreda istraživali su kako se hrani i prehrani pristupa u medijima. Čitali su tiskovine te zaključili da se, osim recepata, u časopisima i novinama mogu pronaći zanimljivosti i savjeti koji nude pregršt informacija o hrani i zdravlju. Radionicu je vodila učiteljica Martina Pećar Đurović.

yesPRAVILNA PREHRANA – ANALIZA ANKETA I IZRAČUNAVANJE INDEKSA TJELESNE MASE UČENIKA

Učenici 8.-ih razreda analizirali su anketne listiće s pitanjima o pravilnoj prehrani koje su prethodno ispunili učenici 5.-ih i 6.-ih razreda. Izračunavali su indeks tjelesne mase te na zanimljiv način spojili svoja matematička znanja i nova saznanja o prehrani. Radionicu je vodila učiteljica Gabrijela Ivanković.

yesPOSJET VODOSPREMI

Učenici 8.-ih razreda zajedno s učiteljima Damirom Ožboltom, Želimirom Cvitanićem i Igorom Šijanecom obišli su najvažniju vodospremu za okolicu Opatije. Obavili su ispitivanje kvalitete vode i postotak klora u vodi. Saznali su da je voda čista te da se klor stavlja u izvor na Učki jer uništava bakterije.

 

Radionice su bile poučne, zabavne i kreativne. Naučili smo mnogo o pravilnoj prehrani i njenom utjecaju na naše zdravlje te ćemo ta znanja zasigurno koristiti i u svakodnevnom životu.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju